• Montagehandleiding systeemplafonds

  Systeemplafond kantoorWij hebben ruime ervaring in het plaatsen van systeemplafonds en willen onze ervaringen dan ook graag met u delen.

  Bij het monteren van een systeemplafond komt er nogal wat bij kijken.

  Daarom hebben wij speciaal voor u een montagehandleiding systeemplafonds samengesteld aangezien wij Lees verder

 • Goedkope plafondplaten kopen

  Plafondplaten vervangen

  Het vervangen van uw oude plafondplaten kan een behoorlijke uitgave zijn.
  Maar u kunt natuurlijk ook een goedkopere plafondplaat aanschaffen in dezelfde afmeting die prima past in uw huidige systeem.

  Plafondplaten vervangen.

  De aanschaf van een goedkopere plafondplaat wil niet zeggen dat het een kwalitatieve slechte plafondplaat is qua eigenschappen.

  Er zijn tegenwoordig veel leveranciers die
  een plafondplaat van redelijke kwaliteit op de markt zetten voor een relatief lage prijs. De plafondplaten zijn vaak iets dunner en hebben iets minder goede kwaliteiten.

  Tip: Voor het vervangen van plafondplaten in uw huidige systeem/raster is het belangrijk om de juiste maatvoering van de plafondplaat te bepalen en hoe breed het zichtbare systeem/raster is waar de plafondplaat in ligt. Dit kan 15 mm of 24 mm zijn.

  Lees verder

 • Brandwerend plafond of systeemplafond

  Als u een brandwerend plafond wilt monteren, heeft u te maken met een combinatie van factoren. Alleen de brandwerende eigenschappen van de plafondplaat zeggen niet voldoende.

  Een systeemplafond bestaat namelijk uit meerdere onderdelen, nl. de houten kantlat, hoeklijn, de ophangpunten, het systeem en de plafondplaten. Ook is het bouwkundige plafond boven het systeemplafond van groot belang. Lees verder

 • Plafondplaten op maat maken

  pasplaat op maat makenAls u een systeemplafond gaat monteren of u wilt de oude plafondplaten vervangen, dan heeft u niet alleen te maken met volle plafondplaten, maar u zult ook de zijkanten van nieuwe plafondplaten moeten voorzien.

  Dit zijn vaak pasplaten die u zelf op maat moet snijden.
  Voor het op maat maken van plafondplaten hebben wij een handige methode die wij graag met u willen delen.   Lees verder

 • Plafondplaten van de Gamma, Praxis, Karwei of Hornbach?

  U wilt plafondplaten kopen bij de Gamma, Praxis, Karwei of Hornbach? Dat is natuurlijk het eerste waar iedereen aan denkt. Deze bouwmarkten hebben geen plafondplaten voor in een systeemplafond in hun assortiment.
  De plafondplaten die u bij deze bouwmarkten kunt kopen zijn vaak de Agnes-One-Step plafondpanelen. Lees verder

 • Plafondplaten voor de badkamer

  Heeft u een systeemplafond of wilt u een systeemplafond in de badkamer? Dan is het belangrijk om de juiste plafondplaat te kiezen.
  Er zijn namelijk speciaal plafondplaten die geschikt zijn voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Deze plafondplaten zijn geschikt en bestand tegen een luchtvochtigheid van wel 95% tot 100%.  Lees verder

 • 5 Tips voor het vervangen van plafondplaten

   

  Tip 1. Oude platen demonteren geeft veel troep!

  Kijk voor u begint eerst boven op uw bestaande systeemplafond. Doe dit door één plafondplaat op te tillen en deze op het plafond neer te leggen. Kijk vervolgens met een zaklantaarn eerst boven het plafond en controleer of de platen erg vuil zijn. Meestal is dit wel het geval! Maak dan bij voorkeur de ruimte leeg voor u de plafondplaten gaat vervangen. De stof en troep op het systeemplafond zal allemaal naar beneden vallen en uw hele ruimte bevuilen. Desnoods dekt u de grote meubelen en of kasten af met een groot stuk plastic. Lees verder

 • Artikelcode Rockfon plafondplaten

  artikelcode Rockfon plafondplaten

  Rockfon heeft voor elke serie plafondplaten een eigen artikelcode. Wij hebben een overzicht gemaakt van alle verkrijgbare plafondplaten, alsmede plafondplaten die niet meer geproduceerd worden. Uiteraard bieden wij u voor deze laatste platen een goed alternatief. Zoekt u een plafondplaat naar aanleiding van een artikelcode?

  Check snel ons overzicht!

  Lees verder

10 artikel(en)