Eurocoustic Minerval

De Eurocoustic Minerval plafondplaten

Bij Systeemplafondplaat.nl koopt u eenvoudig online uw Eurocoustic Minerval plafondplaten.

Eurocoustic Minerval is verkrijgbaar in verschillende diktes, hoe dikker de plafondplaat hoe beter de akoestiek. Tevens is deze plafondplaat vochtbestendig en heeft een uitmuntende brandwerendheid!

De Eurocoustic Minerval is verkrijgbaar in de afmetingen 600x600 mm en 600x1200 mm. Beide afmetingen zijn zowel als inleg plafondplaat als in doorzak voor een 24 mm systeem en in microlook. Dit is een 15 mm systeem.

De Eurocoustic Minerval is een vormvaste zelfdragende steenwolplaat voorzien van een decoratief wit glasvlies en versterkt wordt met een naturel glasvlies op de rugzijde.

De Eurocoustic Minerval is ontworpen voor plaatsing in een systeemplafond met een profielbreedte van 15 mm of 24 mm.

Geluidsabsorptie Eurocoustic Minerval
De Eurocoustic Minerval plafondplaten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, namelijk met een plaatdikte van 12 mm of 15 mm. De dikte van de plafondplaat bepaalt de hoeveelheid geluidsabsorptie: hoe dikker de plaat, hoe beter de geluidsabsorptie!

Zo kunnen de Eurocoustic Minerval plafondplaten van 12 mm tot 80% geluid reduceren in een ruimte. Voor de 15 mm Eurocoustic Minerval plafondplaten loopt dit percentage zelfs op tot 90%. U kunt elkaar daardoor beter verstaan en ook de galm in de ruimte vermindert.
Kortom, een uitstekende eigenschap.

Brandreactie Eurocoustic Minerval
De Eurocoustic Minerval plafondplaten vallen onder euroklasse A1 volgens de norm EN13501-1. Euroklasse A1 is de hoogste klasse die een plafondplaat kan krijgen. Plafondplaten krijgen deze classificatie als zij verschillende zware testen doorstaan. Dit zijn onder andere testen op het gebied van temperatuurstijging, vlamuitbreiding, rookontwikkeling, totale rookproductie en het ontstaan van brandende druppels. U weet hierdoor zeker dat u met de Eurocoustic Minerval plafondplaten een veilig, onbrandbaar en getest product in huis haalt. Erg prettig!
Bij de bepaling van het brandgedrag van de plafondplaten wordt gekeken naar onderstaande aspecten:
 • temperatuurstijging
 • massaverlies
 • vlamuitbreiding
 • mate van branduitbreiding
 • horizontale vlamuitbreiding
 • totale calorische waarde
 • rookontwikkeling
 • vlamtijden
 • totale hitte-ontwikkeling
 • totale rookproductie
 • productie van brandende druppels / delen

 • Brandstabiliteit Eurocoustic Minerval
  Ook zijn de Eurocoustic Minerval plafondplaten getest op hun brandstabiliteit. Met de brandstabiliteit wordt het draagvermogen van het plafond aangeduid. Het gaat daarbij om het vermogen van de plafondplaat om weerstand te bieden aan een brand. De Eurocoustic Minerval plafondplaat verliest geen stabiliteit onder bepaalde belastingen en gedurende een bepaalde tijdsperiode. Uit het technische referentierapport is gebleken dat de plafondplaten een brandstabiliteit van meer dan 30 minuten hebben. Dit komt overeen met de norm NBN713-020. Zo bent u dubbel beschermd tegen een brand.

  Luchtvochtigheid Eurocoustic Minerval
  Naast uitmuntende geluidsabsorberende en brandwerende eigenschappen zijn de Eurocoustic Minerval plafondplaten bovendien uitstekend bestand tegen vocht. Door hun vochtbestendigheid van 100% bieden de Eurocoustic Minerval plafondplaten weerstand tegen de meest vochtige ruimtes. De plafondplaten behouden in natte of vochtige omgevingen hun vorm en geven schimmels en bacteriën geen kans.

  CE markering Eurocoustic Minerval
  Plafondplaten die aan de Europees geldende regels voldoen ontvangen een CE-markering. De Eurocoustic Minerval plafondplaten hebben deze CE-markering ook gekregen. De witte plafonds hebben prestatieverklaring 0007-01 en de gekleurde en decoratieve panelen bezitten prestatieverklaring 0007-005. U bent er zo van verzekerd dat uw nieuwe plafondplaten aan de Europese eisen voldoen.

  Milieu en gezondheid Eurocoustic Minerval
  Voor het maken van de Eurocoustic Minerval plafondplaten is minerale wol gebruikt. Deze wol is recyclebaar. Dit geldt ook voor het productieafval. Bovendien zijn de plafondplaten gemaakt van vezels die niet onder het label kankerverwekkend vallen (Europese Verordening 1272/2008 gewijzigd door Europese Verordening 790/2009). Ook de minerale wol bevat geen kankerverwekkende stoffen. Dit maakt de Eurocoustic Minerval plafondplaten een milieubewuste, gezonde en bovendien bewuste koop.

  Onderhoud Eurocoustic Minerval
  De Eurocoustic Minerval plafondplaten zijn ook wat betreft onderhoud een goede keuze. U kunt het oppervlak van de plafondplaten eenvoudig schoonmaken met een zachte borstel of stofzuiger. Het onderhoud van de Eurocoustic Minerval plafondplaten draagt tevens bij aan de duurzaamheid van uw systeemplafond.

  Toepassingen Eurocoustic Minerval
  In onze webshop zijn de Eurocoustic Minerval plafondplaten in de afmetingen 600x600 mm en 600x1200 mm verkrijgbaar. Beide afmetingen zijn te bestellen als inleg-, doorzak- of microlookplafondplaat voor een 15 of 24 mm systeem.
  U kunt deze vormvaste, zelfdragende steenwolplaten eenvoudig en snel online bestellen.
  De Eurocoustic Minerval plafondplaten bezorgen wij dan binnen twee weken. Daarna kunt u optimaal genieten van uw nieuwe systeemplafond met eersteklas kwaliteiten.

  Lees meer