akoestische plafondeilanden

Plafondeilanden die bijdragen aan de akoestiek in een ruimte

Akoestische plafond eilanden zijn loshangende panelen die aan het plafond worden bevestigd om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Deze panelen zijn gemaakt van geluidsabsorberend materiaal zoals steenwol, glasvezel of polyurethaan en zijn ontworpen om geluidsgolven te absorberen en te voorkomen dat deze reflecteren en weerkaatsen in de ruimte. Hierdoor wordt de nagalmtijd verminderd en ontstaat er een aangenamer akoestisch klimaat.

Akoestische plafond eilanden zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en kleuren en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de ruimte. Ze worden vaak toegepast in openbare gebouwen zoals kantoren, scholen, ziekenhuizen en concertzalen, waar een goede akoestiek belangrijk is voor de communicatie en het comfort van de gebruikers.

In tegenstelling tot een volledig akoestisch plafond, bieden akoestische plafond eilanden de mogelijkheid om specifieke gebieden te behandelen en kunnen ze worden aangebracht zonder het bestaande plafond te verwijderen. Dit maakt het een efficiënte en kostenbesparende oplossing voor het verbeteren van de akoestiek in bestaande ruimtes.

Lees meer