Ecophon

Ecophon plafondplaten

Nette akoestische plafondplaten koopt u eenvoudig online bij Systeemplafondplaat.nl.

Ecophon plafondplaten zijn bij ons online verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, alle plafondplaten hebben hun eigen unieke eigenschappen. Neemt u rustig een kijkje in ons ruimte online assortiment en laat u verassen door ons aanbod en bestel gemak.

Met deze plafondplaten van Ecophon zorgt u er in een handomdraai voor dat een ruimte geluidsabsorberend wordt; ideaal voor onderwijs- en gezondheidsinstellingen, kantoren, grootkeukens, sporthallen en laboratoria.

Door de geluidsabsorberende, vochtbestendige en thermische eigenschappen van de Ecophon plafondplaten, wordt het creëren van een gezonde werkomgeving een fluitje van een cent.

De plafondplaten van Ecophon kunnen in uiteenlopende situaties worden ingezet. Wilt u weten welke Ecophon plafondplaten het beste passen bij uw situatie? Lees dan onderstaande informatie over de vele kenmerken van de plafondplaten van Ecophon.

Ook u kunt u natuurlijk doorklikken in onze webshop, waar u direct gemakkelijk en snel de Ecophon plafondplaten online kunt bestellen. Komt u er zelf niet helemaal uit? U kunt altijd telefonisch, via onze chatservice of per mail contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

 • Optimale akoestiek
 • Visuele uitstraling
 • Vochtbestendigheid
 • Thermisch comfort
 • Brandveiligheid
 • CE-markering

 • Optimale akoestiek

  Een gezonde en duurzame omgeving is een vereiste voor een goede werkplek. In zo’n werkplek moet worden voorkomen dat geluid een overheersende rol gaat spelen.

  De plafondplaten van Ecophon verlagen niet alleen de geluidsniveaus maar zorgen er ook voor dat geluid zich niet snel verspreidt; een uitkomst voor kantoren.

  Door Ecophon plafondplaten te plaatsen met optimale akoestiek kunt u de taakmotivatie tot wel 60% verhogen!

  Visuele uitstraling

  Naast optimale akoestiek is het hebben van een mooi interieur ook een vaak gehoorde wens.

  Door witte plafondplaten van Ecophon te kopen, wordt licht gereflecteerd en verspreid via het systeemplafond. Het reflecteren en verspreiden van het licht zorgt ervoor dat de helderheid van het daglicht wordt opgeroepen. Het aanbrengen van extra verlichting is in dat geval niet meer nodig.

  Vochtbestendigheid

  Alle Ecophon plafondplaten zijn gemaakt van glaswol. Deze glaswol plafondplaten zijn voorzien van een waterafstotende laag. Daarom zijn de plafondplaten van Ecophon bijzonder geschikt voor vochtige ruimtes zoals douches of zwembaden.

  Door de open structuur van de Ecophon panelen wordt water snel in de glaswol opgenomen. Zo kunt u schimmels en andere bacteriën voorblijven. Wij kunnen dan ook zeggen dat glaswol één van de meest vochtbestendige materialen is waardoor de plafondplaten van glaswol stabiel en vlak blijven na in aanraking te zijn gekomen met water of zijn blootgesteld aan een hoge of variërende luchtvochtigheid.

  Indien u gebruik wilt maken van Ecophon plafondplaten dan zult u er voor moeten zorgen dat er in de ruimte een relatieve luchtvochtigheid mag zijn tot max 70-80% om de kans op problemen zoals corrosie en schimmelvorming te minimaliseren.

  Als de luchtvochtigheid in de ruimte meer dan 70-80% zou zijn dan is dat voor de aanwezigheid van de mens zeker niet prettig! De relatieve luchtvochtigheid in een regenwoud is 75-90%, dus u kunt wel nagaan dat de omstandigheden zeer belangrijk zijn.

  Thermisch comfort

  Thermisch comfort geeft aan hoe mensen de warmte in hun omgeving beleven.

  De plafondplaten van Ecophon beschikken over diverse eigenschappen waardoor de meerderheid van de mensen zich comfortabel voelt in ruimtes waarin deze platen zijn aangebracht.

  Het thermisch comfort wordt zowel door interne en als externe bronnen beïnvloed. U kunt hiervoor bijvoorbeeld denken aan de warmtebronnen zoals verlichting, computers, zonnestraling en menselijke aanwezigheid. Bij een koudebron kunt u denken aan raamoppervlakken, slecht geïsoleerde wanden en thermische bruggen in de constructies. Al deze bronnen hebben een direct effect in de omgeving van mensen en beïnvloeden de menselijke beleving op het gebied van thermisch comfort.

  Optimaal thermisch comfort heeft ook tot voordeel dat ze ervoor kunnen zorgen dat de prestaties van de gebruikers in de ruimte aanzienlijk positief beïnvloed wordt. Denk hierbij aan vermeerdering aandacht, welzijn en het vermogen om goed te concentreren.

  Door Ecophon plafondplaten te bestellen, kunt u het comfort en het binnenklimaat verbeteren. Kortom, een win-win situatie.

  Brandveiligheid

  De ontwerpers van de Ecophon plafondplaten hebben in hun ontwerp rekening gehouden met de brandveiligheid van gebouwen en hun ruimtes. De plafondplaten van Ecophon bezitten de hoogste rookklassen en klassen voor brandende druppels en deeltjes.

  In Europa geldt de Euroklasse waarvan er 39 zijn die weer onderverdeeld zijn over 7 niveaus: A1, A2, B, C, D , E en F. Hierbij is A1 het beste en Euroklasse F staat gelijk aan niet-geclassificeerde materialen.

  Deze hoofdklasse kan verder uitgediept worden in aanvullende classificaties met betrekking tot rookontwikkeling en het ontstaan van brandende druppels en deeltjes. De rookontwikkeling wordt vertaald naar rookklassen: s1, s2, s3 waarbij s1 de beste klasse is.

  De aanwezigheid van brandende druppels en deeltjes wordt vertaald naar d0, d1 en d2 waarbij d0 de beste klasse is.

  Bovengenoemde toelichting van brandklassen op het gebied van brandgedrag zijn aan de hand van testgegevens volgens classificatie EN13501-1 getest. De beste prestaties op het gebied van brandgedrag voor de Ecophon plafondplaten zijn:

 • Ecophon Advantage
 • Ecophon Focus
 • Ecophon Gedina
 • Ecophon Sombra zwart
 • Ecophon Hygiene
 • Ecophon Master
 • Ecophon Super G

 • Hierdoor beschermen de plafondplaten extra goed tegen brand en de verspreiding daarvan. Een grotere materiële schade en lichamelijke letsel kan hiermee worden beperkt.

  CE-markering

  Plafondplaten die beschikken over een CE-markering voldoen aan verschillende technische eisen.

  Zo wordt er in de CE markering verklaart dat ze brandveilig zijn, mechanische eigenschappen hebben zoals treksterkte en draagvermogen, corrosiewerend zijn, akoestische eigenschappen hebben en het vrijkomen van vluchtige stoffen.

  De plafondplaten van Ecophon beschikken allemaal over een een CE-markering. Koopt u deze plafondplaten, dan bent u verzekerd van een goed getest product, dat aan de Europees geldende normen voldoet. Wel zo fijn.

  Lees meer