5 Tips voor het vervangen van plafondplaten

Tip 1. Oude platen demonteren geeft veel troep!

Allereerst kijkt u boven op uw huidige systeemplafond. U tilt één plafondplaat op en deze legt u op het plafond neer. Vervolgens kijkt u met een zaklantaarn eerst boven het plafond, hier controleert u of de platen erg vuil zijn. Meestal is dit wel het geval! Maak dan bij voorkeur voor u de plafondplaten gaat vervangen de ruimte leeg of dek de grote meubelen en kasten af met een groot stuk plastic. De stof en troep op het systeemplafond zal allemaal naar beneden vallen en uw hele ruimte vuil maken. 

 

Tip 2. Verwijder enkel de volle plafondplaten

Als u klaar bent om te beginnen verwijderd u eerst de volle plafondplaten, de pasplaten laat u eerst in het raster liggen. De pasplaten zullen namelijk het raster volledig op zijn plaats houden, vervolgens legt u de volle nieuwe plafondplaten in het plafondraster. Na het leggen van de volle plafondplaten is het systeemplafond weer volledig gesloten met plafondplaten.

 

 

Tip 3. Pasplaten overtrekken

Wellicht de handigste tips van alle 5!. Leg een nieuwe plafondplaat op de kop op een tafel of een doos. Neem vervolgens een oude pasplaat uit het plafond en leg op de nieuwe plafondplaat die u op de kop heeft gelegd. Teken vervolgens met een potlood langs de oude plafondplaat op de nieuwe plaat af. Haal de oude aan de kant en u heeft exact de plaat afgetekend die u nodig heeft. Snij hem vervolgens met een stanley mes af en hij is klaar om in het plafond gelegd te worden.

 

Tip 4. Waar laat ik mijn afval?

De nieuwe plafondplaten zitten in een plastic verpakking, deze verpakking kunt u perfect gebruiken om uw afval platen in op te ruimen, waardoor u de werkplek netjes houdt en zo is het afval snel verwijderd uit de ruimte.

 

Tip 5. Vergeet de isolatie niet!

Als u toch bezig bent met het vervangen van uw plafondplaten is het misschien een idee om direct uw plafond te voorzien van isolatie. Het is niet veel werk en de kosten zijn ook niet erg hoog. Wel heeft u later een betere geluidsisolatie en u verlaagd direct uw stook kosten. waardoor de energierekening weer iets lager wordt.