Ecophon Gedina

Ecophon Gedina

Bij Systeemplafondplaat.nl koopt u eenvoudig online Ecophon Gedina plafondplaten.

Gedina plafondplaten zijn onbrandbaar en kunnen prima in ruimtes waar hoge luchtvochtigheid aanwezig is. De ideale plafondplaat voor in diverse ruimtes met verschillende situaties.

Ecophon Gedina plafondplaten zijn gemaakt van glaswol met een hoge dichtheid. Door deze hoge dichtheid zijn de Ecophon Gedina plafondplaten onbrandbaar waardoor ze een veilig optie zijn voor een nieuw plafondsysteem.

De Ecophon Gedina plafondplaten hebben een witte kleur en kunt u in een systeemplafond plaatsen met een zichtbare raster. Bovendien zijn de Ecophon Gedina plafondplaten voorzien van een Akutex coating waardoor geluid optimaal door het plafond wordt geabsorbeerd.

Vochtbestendigheid

De Ecophon Gedina plafondplaten beschikken over uitstekende kwaliteiten. Daardoor zijn ze in uiteenlopende ruimtes het ideale plafond.

Zo zijn de Gedina plafondplaten van Ecophon bestand tegen een permanente, hoge luchtvochtigheid. Uit de verschillende testen die zijn uitgevoerd op de Ecophon Gedina plafondplaten, blijkt de luchtvochtigheid, bij een temperatuur van 30°C, tot 95% wordt afgestoten. Dat betekent dat de plafondplaten van Ecophon niet doorbuigen, vervormen of loslaten.

Brandwerendheid

Een andere uitstekende kwaliteit van de Gedina plafondplaten van Ecophon is de brandwerendheid.

Het materiaal, waarvan de Ecophon plafondplaten zijn gemaakt, is onbrandbaar. Ook dit komt naar voren uit diverse testen die de Ecophon Gedina plafondplaten zijn ondergaan. Door de positieve uitkomsten van de testen zijn deze plafondplaten geclassificeerd als onbrandbaar conform EN-ISO 1182.
Kortom, een goede keuze voor ruimtes waarin brand een reëel risico is, zoals keukens of serverruimtes.

Lichtreflectie

Naast de brandwerendheid en de vochtbestendigheid, hebben de Ecophon Gedina plafondplaten ook een hoge lichtreflectie. Door de witte kleur van de plafondplaten wordt licht dat de ruimte binnenkomt tot 84% weerkaatst.

Zo wordt uw ruimte een stuk lichter en aangenamer om in te werken. Bovendien geeft de witte kleur van de platen de ruimte een mooi en strak uiterlijk. Het oog wil immers ook wat.

Vervangen en schoonmaken plafondplaten

Het plaatsen en verwijderen van Ecophon Gedina plafondplaten is geen lastige klus. De plafondplaten zijn eenvoudig in een zichtbare raster te plaatsen. Het demonteren van het plafondsysteem gaat net zo makkelijk.

Hetzelfde geldt voor het schoonmaken: de plafondplaten kunnen in principe dagelijks worden afgenomen met een stofdoek of een stofzuiger.
Voor wekelijks onderhoud kunt u gebruikmaken van een vochtige doek.

CE-certificering

Als u de Ecophon Gedina plafondplaten aanschaft in onze webshop, bent u verzekerd van een goed en verantwoord product. De plafondplaten zijn namelijk volledig recyclebaar.

Bovendien voldoen alle Ecophon materialen aan de Europees gestelde standaardnormen en dat betekent dat alle artikelen van Ecophon over een CE-certificering beschikken. In deze certificering zijn onder andere geluidsabsorptie, brandveiligheid en mechanische eigenschappen meegenomen. Zo weet u zeker dat u een goedgekeurd artikel in uw bezit heeft.

Bent u op zoek naar een systeemplafond dat over al deze uitstekende eigenschappen beschikt? De Ecophon Gedina plafondplaten kunt u online via onze webshop eenvoudig en snel aanschaffen.

Lees meer