OWA

OWAcoustic plafondplaten

Verlaagde plafondsystemen van OWA koopt u eenvoudig bij Systeemplafondplaat.nl.

Wij hebben een ruim online assortiment OWA plafondplaten in ons webshop, alle plafondplaten hebben hun eigen unieke eigenschappen. Denkt u eens aan akoestiek, vochtbestendig, brandwerendheid, hygiëne en design.

OWAcoustic plafondplaten koopt u snel en eenvoudig online op Systeemplafondplaat.nl. Het merk OWA is gespecialiseerd in verlaagde plafondsystemen die aan verschillende gebruikseisen voldoen. De eisen hebben betrekking op het design, de hygiëne, de vochtbestendigheid, de akoestiek en de brandveiligheid. Op die manier is er voor iedere klus wel een OWA plafondplaat online te bestellen via onze webshop.

De OWA plafondplaten worden door onze oosterburen gemaakt en daarom haalt u met OWA plafondplaten Duitse kwaliteit in huis. Als basismateriaal gebruikt OWA schone, witte wol voor een goede isolatielaag. Daarnaast wordt de OWA basisplaat door de juiste combinatie van kalk, glas en zand zeer stevig gemaakt.

Dat heeft als belangrijk voordeel dat de randen van OWA plafondplaten na het verzagen of versnijden niet afbrokkelen. Bovendien voldoet OWA door deze samenstelling van materialen ook aan de verscherpte milieueisen. Kortom, plafondplaten van top klasse.

OWAcoustic plafondplaten online kopen

In onze webshop Systeemplafondplaat.nl kunt u OWAcoustic hardminerale plafondplaten eenvoudig online bestellen. De producent van de verschillende OWAcoustic plafondplaten heeft bij de productie rekening gehouden met de wensen van uiteenlopende klanten.
Van brandwerende tot vochtbestendige of hygiënische eigenschappen; de plafondplaten van OWAcoustic bieden het allemaal.

Zoek dan ook niet verder, want OWAcoustic heeft de plafondplaat die u nodig heeft. Wij geven hieronder een uitgebreide toelichting op de eigenschappen. Mocht u er toch nog niet helemaal zelf uitkomen, bel of mail ons naar info@sistoshops.nl en wij helpen u graag verder.

 • Akoestiek
 • Brandveiligheid
 • Vochtbestendigheid
 • Hygiëne
 • Toepassingen

 • Akoestiek

  Een goede eerste indruk van een ruimte is van groot belang. Een mooi en strak plafond draagt daar in belangrijke mate aan bij. Als het systeemplafond ook nog eens geluidsabsorberende eigenschappen heeft, dan heeft dat een belangrijke meerwaarde voor de ruimte.

  Hiervoor kunt u OWA plafondplaten kopen die de akoestiek in uw ruimtes verbeteren. Doordat de plafondplaten geluiden kunnen opnemen, verbeteren deze systeemplafondplaten van OWA de verstaanbaarheid en akoestiek in de ruimte aanzienlijk. Dat maakt de OWA plafondplaat tot een perfecte aankoop voor ruimtes waar veel gepraat wordt en waar veel rumoer is.

  Brandveiligheid

  Een brand kan zich razendsnel verspreiden. Dit kan worden tegengehouden door de plafondsystemen van OWA.

  De plafondsystemen van OWA beschermen namelijk effectief tegen brand mits de totale constructie voldoet aan de Europese normen die hieraan worden gesteld. De totale constructie moet de doorbraak van het vuur zo lang mogelijk voorkomen. Dit betekent dat niet alleen het materiaal van het verlaagde systeemplafond belangrijk is, maar ook het brandgedrag van de afhangconstructie.

  De systemen zijn uitgebreid getest en voldoen aan de internationaal geldende brandveiligheidsnormen. Hiermee bent u verzekerd van een goed brandwerend product. Ondanks de goede brandbescherming van OWA plafondplaten moet u altijd proberen een brand zo snel mogelijk te blussen.

  Vochtbestendigheid

  In sommige ruimtes, zoals in zwembaden en doucheruimtes, worden de systeemplafonds aan veel vocht blootgesteld. Gelukkig zijn de OWA plafondplaten hiertegen bestand.

  Door OWA plafondplaten te kopen die een hoge vochtbestendigheid hebben, wordt het vocht als het ware opgenomen in het plafond. De systeemplafond platen kunnen dan wel tot 95% aan vocht opnemen. Dit is zonder twijfel een goede oplossing voor de vochtproblemen in uw ruimtes.

  Uiteraard is het aan te bevelen om naast het gebruik van vochtbestendige systeemplafond platen ook de optredende luchtvochtigheid in de ruimtes middels een natuurlijke of mechanische ventilatie naar buiten af te voeren!

  Hygiëne

  In steriele omgevingen, zoals laboratoria, voedingsindustrie, keukens, doucheruimtes, zwembaden en ziekenhuizen, is een sublieme hygiëne hoofdzaak. In deze omgevingen worden strenge eisen aan materialen gesteld waardoor bacteriën en schimmels zich niet kunnen verspreiden.

  Het reinigen van systeemplafonds valt hier ook onder. Door in onze webshop plafondplaten van bijvoorbeeld de OWA Humancare Premium of OWA Sinfonia Biocide Hygiëne te bestellen die makkelijk schoon te maken zijn, kunt u de hygiëne blijven waarborgen. Wel zo’n prettige gedachte.

  Toepassingen

  De plafondplaten van OWA beschikken over tal van eigenschappen, waardoor er voor iedere ruimte een geschikte plafondplaat te vinden is.

  Voor zowel ziekenhuizen en restaurants, waar hygiëne van belang is, als klaslokalen en kantoorruimtes, waar verstaanbaarheid weer een grote rol speelt:

  OWAcoustic beschikt over een ruim assortiment aan systeemplafondplaten voor iedere situatie.

  Nieuwsgierig geworden en bent u op zoek naar een betrouwbare webshop voor het bestellen van uw systeemplafondplaten? Neem dan gerust een kijkje in onze webshop Systeemplafondplaat.nl.

  Lees meer