5 Tips voor het vervangen van plafondplaten

 

Tip 1. Oude platen demonteren geeft veel troep!

Kijk voor u begint eerst boven op uw bestaande systeemplafond. Doe dit door één plafondplaat op te tillen en deze op het plafond neer te leggen. Kijk vervolgens met een zaklantaarn eerst boven het plafond en controleer of de platen erg vuil zijn. Meestal is dit wel het geval! Maak dan bij voorkeur de ruimte leeg voor u de plafondplaten gaat vervangen. De stof en troep op het systeemplafond zal allemaal naar beneden vallen en uw hele ruimte bevuilen. Desnoods dekt u de grote meubelen en of kasten af met een groot stuk plastic.

 

Tip 2. Verwijder enkel de volle plafondplaten

Als u de ruimte heeft ontruimt en wilt beginnen, verwijder dan eerst de volle plafondplaten en laat de pasplaten in het raster liggen. De pasplaten zullen namelijk het raster volledig op zijn plaats houden, vervolgens legt u de volle nieuwe plafondplaten in het plafondraster. Na het leggen van de volle plafondplaten is het systeemplafond weer volledig gesloten met plafondplaten.

(Let op !! bewaar uw dozen als u een Rockfon plaat heeft gekocht)

 

Tip 3. Pasplaten  overtrekken

Wellicht de handigste tips van alle 5. Leg een nieuwe plafondplaat op de kop op een tafel of een doos. Neem vervolgens een oude pasplaat uit het plafond en leg deze op de nieuwe plafondplaat die u op de kop heeft gelegd. Teken vervolgens met een potlood langs de oude plafondplaat op de nieuwe plaat af. Haal de oude aan de kant en u heeft exact de plaat afgetekend die u nodig heeft. Snij hem vervolgens met een stanley mes af en hij is klaar om in het plafond gelegd te worden.

 

Tip 4. Waar laat ik mijn afval?

Weet u de doos nog? Precies, de oude rockfon dozen zijn perfect voor het opruimen van uw afval. Als u de dozen heeft bewaard dan kunt u tijdens het snijden van de plafondplaten uw afval makkelijk in de doos leggen daardoor houdt u de werkplek netjes en is het afval zo verwijderd uit de ruimte.

 

Tip 5. Vergeet de isolatie niet

Als u toch bezig bent met het vervangen van uw plafondplaten is het misschien een idee om direct uw plafond te voorzien van isolatie. Het is niet veel werk en de kosten zijn ook niet erg hoog. Wel heeft u later een betere geluidsisolatie en u verlaagd direct uw stook kosten. waardoor de energierekening weer iets lager wordt.